מוסדות "מחנה אפרים"

בראשות מו"ר הרה"ג אפרים שרבני שליט"א

שאלה בהלכה

באילו אופנים מותר ליתן מלח או תבלינים לתוך סיר חמין רותח?

שאלה:

: באילו אופנים מותר ליתן מלח או תבלינים לתוך סיר חמין רותח?

תשובת הרב שמעון שורתי:

תבשיל שנמצא בכלי ראשון (היינו הכלי שבתוכו בישלו על האש או הפלאטה), אפילו הורידו אותו מהאש או מהפלאטה, אסור ליתן בו פלפל טחון, כרכום או שאר מיני תבלין, אלא יעביר התבשיל לצלחת או לכל כלי אחר (כלי שני), ואזי יתן בו התבלין (כן איתא במשנה שבת מב. ובשו"ע שיח' סע"ט'). אמנם מלח מותר לתן בו אם התבשיל הורד מעל האש, אף שעדיין לא הועבר לכלי שני. מכל מקום אם המלח מבושל, מזוקק וכו', מותר לתנו בתבשיל אף שנמצא על הפלאטה (כ"כ הרה"ג דוד יוסף שליט"א בס' הלכה ברורה סי' שיח' עמ' שמא'. ולגבי אם המלח שבימינו הוא מבושל, מזוקק וכו', או לא, עיין הלכה ברורה שם בשע"ה אות קפו').

יש לכם שאלה בהלכה?

שאלות נוספות

תפריט נגישות