מוסדות "מחנה אפרים"

בראשות מו"ר הרה"ג אפרים שרבני שליט"א

שאלה בהלכה

האם צריך לשמור שש שעות רק מטעימה

שאלה:

שלום רב, יש לי מאכל בשרי – סיר שבוא בישלו בשר, אני לוקח *טיפה* בכפית בשביל *לטעום* (לא לאכול) וגם בולע, האם צריך לשמור 6 שעות כדי לאכול חלב??

תשובת הרב:

לא מובן כל כך השאלה.
אם מדובר בסיר שבושל בו בשר ועתה בושל בו מאכל פרווה אין מאכל זה חלבי כלל שבזה מותר לאכול את המאכל אפילו עם חלב. (כגון סיר בשרי שבישלו בו 'ספגטי' בלי בשר, שדינו כפרווה לכל דבר ).(כמבואר בשו"ע סימן צה)

יש לכם שאלה בהלכה?

שאלות נוספות

תפריט נגישות