שאלה בהלכה
שלום עליכם צדיק. נושא הקדושה הוא אחד הנושאים החשובים ביהדות. לפי השאלה אני מבין שאת חומרת הדברים אתה יודע ומבין. ומעתה תנסה לשמור על עצמך אך לא מתוך פחד, אלא מתוך הבנה והכרה במעלות של אותו ששומר על הקדושה שלו.
אדם שהקשר שלו מבוסס על פחדים, כמו חלילה שיש בשמים 'בוס קשוח' שמחפש את הכישלונות שלי ודורש ממני שלמות. מצוי מאד אצל בעלי התשובה הי"ו, קשר בו האדם רודף את עצמו, מרגיש באופן תמידי שהקב"ה חלילה רוצה להענישו, שה' לא מרוצה ממעשיו, תמיד רואה ומדגיש רק את המעשים הרעים שלו וכו'. הבעיה הגדולה בדרך זו, שהאדם יצליח להתחבר לה', כי אם יש לאדם אבא שאף אינו מרוצה ממני ורואה רק את הכשלונות והחסרונות שלי, יהיה קשה לי מאד להתחבר אליו.
ברגע שאדם מסלק הרהור רע ממוחו – ושומר על קודש הקודשים שלו – מקיים מצוות עשה של 'ונשמרת מכל דבר רע' (ספר חרדים).
בתלמוד (פסחים קיג) כתוב: "שלושה הקב"ה מכריז עליהם בכל יום, ואחד מהם הוא רווק בכרך (בעיר) ואינו חוטא". מהי פשר הכרזה זו? ומי הוא אותו שמכריזים עליו? ואיך זה קשור ליום הדין?
מסביר הגה"צ ר' יעקב גלינסקי זצ"ל, שבמילים הללו חז"ל נתנו בידנו מפתח לזכייה ביום הדין.
וכשם שיש חדשות בעולם הזה כך להבדיל, יש גם בשמים חדשות. ההבדל אחד וחד, כאן מדווחים על מעשיו של הקב"ה, שהרי כל מאורעות העולם בכל תחום, מעשה ידיו הם. אך שם במרום הרי יודעים מה נגזר ומה נקצב, והכל צפוי וידוע. אלא שהכל בידי שמים, חוץ מיראת שמים ולכן שם מכריזים על מעשי בני האדם, הן לטוב והן למוטב. ואלו החדשות האמיתיות! כמה יהודים מקיימים מצוות בכל שעה, וכמה גויים עוברים עבירות וכו'.
אבל על 'שלושה' בלבד, החשובים ביותר, המרכזיים ביותר, הקב"ה 'מכריז עליהם' בכבודו ובעצמו. פותחים שם למעלה את מהדורת החדשות, ומי הקריין? ויותר מכך, "בכל יום" שוב ושוב בלי להתעייף, כי זו החדשה המרעישה ביותר!
ומי אלה? הראשון: 'רווק הדר בכרך ואינו חוטא' – העיר הגדולה כל כך מלאה פיתויים וניסיונות ובכל זאת הוא עומד בהם.
כתבו זאת לפני אלפיים שנה, ומה היום? היום לא צריך רווק ולא עיר גדולה – היום בין רווק בין נשוי, בין איש בין אישה, כל אחד ובכל גיל, מבוגרים נשים וטף, על כולם, כל מי שעומד בניסיונות של הרחוב היום, הקב"ה בכבודו ובעצמו מכריז עליו!
שמירת העינים, שמירת הצניעות והקדושה, שמירת המצוות, שמירת הערכים היהודיים, שמירת הכשרות, שמירת הדיבור, המוזיקה, הלבוש, בחירת שמות לילדים (שאחד הדברים שהתייחדו ישראל שלא שינו שמם), כל ניסיון כיום כרוך בעמידה איתנה עם האמת שלנו, מול הרבה עיניים שקשה להם לראות את האמת הזאת. בכל פינה שאדם פונה, בבית, בעבודה, ברחוב, בנופש, עם המשפחה הכל כרוך בהתמודדות ופעמים עד כדי מלחמה!
הרבי מקלויזנבורג זיע"א היה אומר: "מה שהיו רואים פעם אחת לשבעים שנה היום רואים שבעים פעם ביום".
אך עלינו לזכור – הלוחמים זוכים ויזכו ונוטלים שכר כולם! ולכל אחד ה'מלחמות' והתמודדויות שלו!
לכן יהודי יקר, לך בדרך זו, תבין שכל מלחמה שלך ולו הקטנה ביותר, בשמים היא גדולה מאד, בכל התאמצות שלך אינך מבין מה אתה עושה בשמים, תבין כמה ה' שמח שבכל מלחמה שלך, ואף על פי שפעמים אתה נכשל. כך כתבו רבותינו:
שמע נא זעקת לבו של המשגיח הגה"צ רבי זיידל אפשטיין: "לא נתנה תורה למלאכי השרת (ברכות כה:) יש לקדוש ברוך הוא מספיק מלאכי השרת העובדים אותו בתמימות בלי יצר הרע. אבל עיקר כבודו יתברך הוא שהאדם הקרוץ מחומר עם יצר הרע נמסך בכוחות נפשו, לוחם נגד ניסיונותיו הרבים ומנצח אותו פעמים רבות. כמובן לא תמיד הוא מנצח ולפעמים הוא גם נכשל, וזהו כבודו וזהו רצונו של ה' יתברך.
צריכים לזכור תמיד, שבמלחמה, יש הרבה קרבות ומערכות, ופעמים נופלים ופעמים מנצחים. אבל נפילה בקרב, אינה איבוד המלחמה! – המלחמה ממשיכה כל עוד נפשו בו! ואם נפל היום, עליו לעמוד על רגליו ולהתחזק ולהתכונן לקרב הבא. והעיקר – אף פעם לא להתייאש! הדבר היחיד שיכול לגרום להפסד כל המלחמה חס וחלילה – זה ייאוש! ייאוש הוא הפצצה הגרעינית ההורסת את הכל! כי לא רק שהאדם נופל בקרב, אלא נכנע לגמרי ואינו ממשיך ללחום וכך מפסיד את המלחמה. ולכן זאת עיקר מגמת היצר הרע – להכניס את האדם לייאוש! ".
רבי ישראל סלאנטר זיע"א היה אומר: שאין מחלה רוחנית כמו הייאוש!
"אבל דע לך חביבי ששורש נשמתך היא לא השלוה של היצר הטוב אלא דוקא מלחמתו של היצר טוב, עדיף להפסיד קרב אך לנצח את המלחמה, ואף אם תפול פעמים רבות אני מבטיח לך שלאחר הפסד כל המערכות תצא מן המלחמה כשכתר הניצחון על ראשך והטרף החד (יצר הרע) מפרפר בין שיניך… החכם מכל אדם אמר כי 'שבע יפול צדיק וקם' (משלי כד) הטיפשים חושבים כי כוונת שלמה המלך לנחמנו, שגם צדיק יכול ליפול לפעמים, אבל החכמים יודעים היטב שהכוונה היא שמהות הקימה של הצדיק היא דרך השבע נפילות שלו!" (פחד יצחק אגרת קכח בשינויי לשון קלים)
Website Development by AIO Sites