שאלה בהלכה
קודם כל צריך לדעת שלדחות את 'ליל הטבילה' אינו דבר של מה בכך, וצריך לכך הוראה מיוחדת בכל מקרה לגופו האם מותר או אסור לדחות את הטבילה, והדבר תלוי בסיבה, ובהסכמה של שני בני הזוג, ומלבד זה בספרים הקדושים (הזוהר הקדוש בראשית נ והמקובלים) האריכו מאד במעלת ליל הטבילה וקדושתו, וכאשר שמרו בני הזוג דיני טהרה כראוי והתרחקו זה מזו למשך התקופה בה היו אסורים, ושמרו דיני הטהרה כדת, כך מדה כנגד מדה, גם הטומאה תתרחק מהם, והשכינה תשרה בתוך ביתם ויזכו הזוג בזכות זה, לשלום בית אמיתי ולהיות קשורים זה לזו בלב ובנפש ויזכו לילדים צדיקים ונשמות קדושות.
ומובא בשם רבנו האר"י ז"ל (שהיה גדול המקובלים שחי לפני כ-500 שנה), שיש נשמות קדושות שזמנן לרדת לעולם הזה, ביום מסוים ובשעה מסוימת ואם כן שמבטלים זמן זה אפילו שעה אחת שמא באותו הלילה זמן של הנשמה לרדת ועכבתה מלרדת ונמצאת מאבדת טובה הרבה, לכן לא תדחה טבילתה אלא רק במקום אונס. [רבנו רפאל מילדולה בספרו חופת חתנים הל' צניעות הו"ד בשושנת העמקים להגר"י שיכנזי שליט"א].
ועל כל פנים אף על פי שצריך לעשות את כל ההשתדלויות שלא לדחות ליל טבילה כנ"ל, במקום צורך גדול וסיבה מוצדקת וכל שכן סיבות הקרובות לאונס לדחות את ליל הטבילה בהסכמת הבעל והאישה בכמה ימים שהסיבה היא אכן רצינית, ובפרט אם קיימו כבר מצוות פריה ורביה. (דהיינו שיש להם בן ובת).
ולכן לפעמים קורה שאכן החתונה בשעה מוקדמת ובמקום רחוק, ובפרט שהוא של אחד מקרובי המשפחה ואי אפשר להיעדר, ומאידך האשה רוצה להתארגן ולהתאפר, וההתארגנות לוקחת לה זמן רב, ובימות הקיץ שהשקיעה מאוחרת לא תוכל לעשות זאת וזה גורם לחץ ומתח בבית ובמקרה כזה שאין שום פתרון אחר נראה שזה הוא בכלל סיבה רצינית לדחות את הטבילה בהסכמת שני בני הזוג. ובכל מיקרה לגופו ישאלו מורה הוראה. בברכה שמעון שורתי.
Website Development by AIO Sites